top of page

EFT / EMDR Gecertificeerd!


Hypnose Praktijk G.C.N. Brouwers heeft op 23 april 2017 een EFT / EMDR training gevolgd en met succes weten af te ronden.

EFT (Emotional Freedom Techniques): Het is een techniek, waarbij je op meridiaanpunten op je lichaam klopt, terwijl je je concentreert op het gevoel van het probleem. De basisregel waar EFT op gebaseerd is luidt: “De oorzaak van alle negatieve emoties ligt in een verstoring van het energiesysteem van het lichaam”. EFT onderscheidt zich in zoverre van de reguliere psychologie dat het er van uit gaat dat er tussen de oorzaak (trauma, trigger) en gevolg (gedrag en emotie) een energetische verstoring is geweest. Beelden, herinneringen en situaties zijn in het geheugen opgeslagen met een bepaalde energetische lading om iedere keer tevoorschijn te komen als de trigger langs komt. Deze energetische verstoring wordt geneutraliseerd met behulp van de EFT methode. De herinnering blijft maar de negatieve lading wordt er afgehaald. De techniek bestaat uit het tappen (kloppen) met de vingertoppen op een serie punten op het lichaam die corresponderen met de acupunctuurpunten van de energiemeridianen. EFT is een vrij eenvoudige, heel veilige en super krachtige methode om je te bevrijden van negatieve emoties! Prima geschikt als zelfhulpmethode!

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing): Betreft een intensieve en krachtige therapievorm om vervelende ervaringen en trauma's te verwerken. Het doel daarbij is de herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen van hun emotionele lading te ontdoen. EMDR is een vorm van therapie waarbij iemand gevraagd wordt aan de traumatische gebeurtenis terug te denken en tegelijkertijd afgeleid wordt. Vaak wordt er gewerkt met oogbewegingen door de hand van de therapeut te volgen. Het doel van EMDR is om de traumatische ervaringen te ‘verwerken’, dat wil zeggen de klachten verminderen zodat je je dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken. Hypnose Praktijk G.C.N. Brouwers is twee geweldig mooie en zeer effectieve technieken rijker!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page